Løb

De polare hunderacer er opdrættet til at løbe over længere distancer. Dette har været udnyttet selv i de mest primitive samfund, hvor hundene ofte har trukket slæder. I dag er det blevet en sport, og da der (desværre) sjældent er et tykt snelag i Danmark foregår de løb, klubben arrangerer som regel på vogn.Ved klubbens løb dystes der på vogn i forskellige klasser, afhængigt af hvor mange hunde der er spændt for vognen - fra fire til ti eller flere - og hvor langt man ønsker at køre. Dem med færre hunde kan deltage i Velo- eller Cani Cross-klassen, hvor man hhv. cykler eller løber med en til to hunde spændt foran. Også børnene kan deltage i specielle børneklasser, hvor de gennemfører kortere spor med få hunde og gerne med en hjælpende voksen ved siden af.

For at få hunde og mushere i så god form til løbene som muligt, og fordi der kræves tilladelse for at køre på vogn/slæde med hunde i de danske skove, arrangeres der ofte fællestræninger rundt omkring i landet. Ved træningssamlinger kan man også træne overhalinger og lignende, foruden at man mødes med ligesindede.Løbsberetninger
Nogle af klubbens medlemmer søger løbsudfordringer og/eller sne uden for landets grænser. Her deltager de i store løb arrangeret af andre klubber i FCI, og når de kommer hjem har de altid gode historier med. Heldigvis deler de gerne disse beretninger med andre, og forhåbentlig inspirerer det andre medlemmer til at prøve kræfter med og til at vise flaget ved løb i udlandet.


Michael Frost: Nordic Open 2010