Menu

Log på

Løb

De polare hunderacer er opdrættet til at løbe over længere distancer. Dette har været udnyttet selv i de mest primitive samfund, hvor hundene ofte har trukket slæder. I dag er det blevet en sport, og da der (desværre) sjældent er et tykt snelag i Danmark foregår de løb, klubben arrangerer som regel på vogn.

sport

Ved klubbens løb dystes der på vogn i forskellige klasser, afhængigt af hvor mange hunde der er spændt for vognen - fra fire til ti eller flere - og hvor langt man ønsker at køre. Dem med færre hunde kan deltage i Velo- eller Cani Cross-klassen, hvor man hhv. cykler eller løber med en til to hunde spændt foran. Også børnene kan deltage i specielle børneklasser, hvor de gennemfører kortere spor med få hunde og gerne med en hjælpende voksen ved siden af.

For at få hunde og mushere i så god form til løbene som muligt, og fordi der kræves tilladelse for at køre på vogn/slæde med hunde i de danske skove, arrangeres der ofte fællestræninger rundt omkring i landet. Ved træningssamlinger kan man også træne overhalinger og lignende, foruden at man mødes med ligesindede.

Go to top